Markten

Olie & Gas

INTRAMAR is in 1994 gestart als onafhankelijke adviesorganisatie specifieke voor de olie- en gas industrie, in de meest ruime zin van het woord.

Zowel bedrijven actief in de offshore sector als ondernemingen die met name onshore actief zijn, mogen wij sindsdien tot onze loyale klanten rekenen.

 

Binnen deze industrie is het algemeen gebruik om te werken met aannemings- en inkoopvoorwarden die zich kenmerken door opname van specifieke contractsbepalingen gebaseerd op het knock-for-knock principe, zoals mutual hold harmless en waiver of subrigation rights. Deze specifieke bepalingen vragen om even specifieke verzekeringsbepalingen.

 

Ook de in 2003 door NOGEPA en IRO gezamenlijk geïntroduceerde Mutual Indemnity Agreement (MIA) vraagt om een specifieke verzekeringsdekking.

 

Voor veel bedrijven werkzaam in ‘algemene industrieën’ vormt de olie- en gasindustrie een interessant werkgebied. Echter het werken met andere contractvormen en/of offshore werken en/of internationaal (doorklikken) werken vereist vrijwel altijd aanpassing van diverse verzekeringen

 

Het team van INTRAMAR is gespecialiseerd in het beperken en afdekken van risico’s binnen de olie- en gasindustrie. Uw vraag aan ons wordt dan ook altijd beantwoord!

Booreiland
Offshore wind

Offshore wind

Sinds het begin van deze eeuw zijn we als adviseurs steeds meer betrokken geraakt bij activiteiten in de offshore wind sector. Een deel van onze klantenkring, reeds actief in de offshore olie/gas industrie, werd actief in met name de aanleg van windfarms in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Later gevolgd door de aanleg van windmolenparken voor de Nederlandse kust.

De werkzaamheden van deze bedrijven variëren van het opstellen van voorstudies tot en met het daadwerkelijk uitrollen en ingraven van de stroomkabels. Anno 2016 ervaren we dat deze industrie een fascinerende ontwikkeling heeft doorgemaakt, zowel op technisch als op organisatorisch vlak.

Bent u ook toe aan adviseurs met verstand van de offshore energie industrie?