Offshore wind

Het afgegeven vermogen van turbines is enorm toegenomen. De impact hiervan komt vooral tot uitdrukking in de hedendaagse equipment die gebruikt wordt voor het aanleggen van de “energieparken”.
Van tot state-of-the art carrousels die worden ingezet om exportkabels van tientallen kilometers lengte te transporteren en te leggen tot schepen die torenhoog boven het wateroppervlak uitrijzen om onderdelen te plaatsen

 

De wens om verder uit de kust tot aanleg van windfarms over te gaan, heeft geleid tot nieuwe logistieke oplossingen zoals het inzetten van grote windfarm support vessels, die zowel accommodatie als werkplaatsen herbergen en bovendien als vrachtschip én als walk-to-work vaartuig inzetbaar zijn.

Voordat er in de zeebodem gewerkt kan worden, is al veel voorwerk uitgevoerd.
Zo zijn trajectstudies verricht, metingen gedaan met een grote diversiteit aan survey equipment en zijn in sommige gebieden onontplofte explosieven opgespoord en geruimd.

 

Het team van INTRAMAR is er trots op om support te leveren aan alle partijen die bij de projecten zijn betrokken. Van ingenieursbureau tot en met rederij: voor deskundige support bij uw offshore wind activiteiten zijn wij u graag van dienst.

Offshore wind
Kunnen wij u ergens mee helpen? Of heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.